Igangværende temaudstilling Jens Galschiøt Bæredygtighed og contemporary Art 18. januar – 29. februar 2020

Velkommen til åbningstale ved udviklingsminister Rasmus Prehn kl.11.00 lørdag den 18. januar 2020 ved kunstner Jens Galschiøts kunstudstilling hos Jarsbo Contemporary Art: Hovedtema: Bæredygtighed og contemporary Art – Danmarks internationalt kendte skulptør inden for samtidskunsten JENS GALSCHIØT.

Fernisering kl.11.00-16.00. Artist talk v/Galschiøt kl.13.30-14.00. Åbningstale v/Rasmus Prehn Kl.11.00

Bæredygtighed og contemporary Art – vi indbyder til fernisering lørdag den 18. januar 2020 – med Danmarks internationalt kendte skulptør inden for samtidskunsten nemlig JENS GALSCHIØT.

Arbejder i et klassisk skulpturelt ekspressivt formsprog. Politisk og æstetisk kunst. Kunstner er kendt for at sætte fokus på bæredygtighed for flere af FN´s 17 verdensmål. Bl.a. Survival of the fattest (fordeling af verdens fødevareressourcer), Balanceakt (undervisning), Unbearable (klima) og meget mere…Kig ind til fernisering lørdag den 18. januar kl.13-16 og hør kunstner Jens Galschiøt fortælle om hans kunst ved Artist talk kl.13.30-14.00.

Med sine verdensomspændende happenings Danmarks betydeligste og bedst kendte skulptør -og event kunstner i ind og udland. Jens Galschiøt arbejder primært med at bekæmpe verdens uretfærdigheder ved at opsætte skulpturer i større byer verden over. Skulpturerne er skabt i bronze eller kobber. Æstetisk og underfundig og kontroversiel skulptur kunstner som primært og som noget helt særligt arbejder i kobber men også bronze.

Yderst aktuel samtidskunstner som rejser til verdens brændpunkter. Arbejder i et klassisk skulpturelt stærkt ekspressivt formsprog. Politisk og æstetisk kunst.

Eksempel på skulpturer:

Flygtningeskulpturer (projekt start 2010), 73 flygtninge i kobber som rejser rundt i Europa med skibet MS Anton.

Kvinderne: I 1990 skabte Galschiøt beklædningsindustriens gave til Dronning Margrethe, Ringbærerens Jakke der er udstillet i Marselisborg Slotspark v/Aarhus.

Skamstøtten. Opstillet i Hong Kong i 1997 som symbol på massakren på den Himmelske Fredsplads i Bejing i 1989. Skulpturen Skamstøtten er 8 meter høj, en obelisk af 50 forvredne kroppe.

Museumsudstillinger (solo): Randers Kunstmuseum 2012, Frederikshavn Kunstmuseum 2015.

Drivkraften bag Galschiøts kunst:

 Skriget som kommer til udtryk i Maskerne er en undersøgelse af Jens Galschiøts egne indre tilstande og hvad disse tilstande har betydet for hans kunst. Jeg slipper af med mit indre skrig ved at arbejde med skulpturerne siger Galschiøt. Eksempel på skulpturer: Mr. Ivanovich, Skamstøtten, Den Lille Havfrue.

 Skammen Afmagt, måske den største drivkraft i mig som kunstner. Skam over at som helt ung at se fattigdom rundt om i verden og opdage hvor priviligeret et menneske jeg selv var. Jeg satte kunstnerisk kraft ind på at skabe dialog og stille spørgsmål ved hvilken vej vores moral, etik, barmhjertighed og medmenneskelighed er på vej hen. Eksempel på skulpturer: Flygtningeskulpturer (projekt start 2010), 73 flygtninge i kobber som rejser rundt i Europa med skibet MS Anton.

Kvinderne: Tøjets folder fascinerer mig når det smyger sig omkring kroppen og afslører små glimt af kroppens skjulte former. Kjolerne ser ud som de stadig er på kvinderne fordi man kan se aftrykket af fraværende kvindekrop i formen og så sker der det at alle kvinder kan tage plads i mine kjoler. Skulpturen drejer sig ikke om den ydre kvindekrop, men om en skulptur af selve identiteten.

Sammen med modeskaberen Erik Mortensen, fik Galschiøt draperinger til draperinger i kobber og sammen skabte de Blæksprutte kjolen.

Kunstnerisk historik Jens Galschiøt (uddrag):

Min indre svinehund (projektstart 1993) en serie på 20 skulpturer som blev placeret forskellige steder i Europa. Beskriver en dæmon under huden på det civiliserede menneske, der skal altid kæmpes for at bevare humanismens resultater. Skulpturen forestiller en mand med grisehoved og frakke.

Skamstøtten Den første skamstøtte blev opstillet i Hong Kong i 1997 som symbol på massakren på den Himmelske Fredsplads i Bejing i 1989. Skulpturen Skamstøtten er 8 meter høj, en obelisk af 50 forvredne kroppe. Skamstøtten har bl.a. været opstillet i Hong Kong 1997, Mexico 1999 og Brasilien 2001.

Hungermarchen (projektstart 2002) Hungermarchen er en påmindelse om, at hvis verdens ubalance ikke bliver ændret, vil de desperate ofre en dag banke på vores dør. 27 skulpturer af udhungrede mennesker.

I guds navn 2006. Skulpturerne forstiller en korsfæstet gravid teenager. Projektet sætter fokus på den katolske kirkes strenge seksuelle politik og pavens forbud mod brugen af kondomer. Har været udstillet i Danmark, Sverige, Nigaragua og Kenya.

Flygtningeskibet MS Anton (projekt start 2010). 73 flygtninge i kobber som rejser/sejler rundt i Europa.

Balanceakt. Den første Balanceakt blev fremstillet i 2005 som symbol på bæredygtig udvikling. Skulpturen er en nøgen figur i enten kobber eller bronze på en meget lang pind. Har været udstillet på Christiansbirg Slotsplads og ved klimakonferencer i Europa.

Survival of the fattest (projektstart 2002), skulpturen forestiller tynd afrikansk mand bærende på en meget kraftig kvinde på skulderen. Symbol på den skæve fordeling af verdens ressourcer.

Hjemløse projekt skulpturer af hjemløse i menneske størrelse som rejser rundt i DK og Europa. Som symbol på social udstødelse og fattigdom. Europaparlamentet har en stående.

Unbearable (spiddet isbjørn) projektstart 2015. Coop21 Paris, Coop23 Bonn, Christiansborg Slotsplads og flere steder.

Abrahams Børn 2015, Fundamentalismeprojekt, projektstart 2011, Skulptur i kobber som sætter fokus på 3 af verdens store religioner og hvor budskabet fra kunstners side er at vi gerne skulle kunne leve i fred og fordragelighed med hinanden. Skulpturen er ment som et dialogprojekt. Skulpturen har bl.a. været opstillet i Vejle, Aarhus og flere Danske byer.

550+1 Et år i en prostituerets liv, 60m lang bronzeskulptur. Har bl.a. været udstillet på kulturmødet Mors og Varde kunstmuseum.

Historiske Spor: Havnearbejderskulptur, DOK1 Aarhus, august 2017. Doneret af Salling Fonden.

Homo Sapiens 2018. Kulturmøde Mors.

Film om Galschiøt i Biograf i Aarhus og Odense https://www.youtube.com/watch?v=Do7_vw4ku0s

Fast tilknyttet kunstner. Jens Galschiøt er fast præsenteret og har udstillet kontinuerligt hos Galleri Jarsbo siden 2005

Kommende solo udstilling med fernisering lørdag den 18. januar 2020: program følger.  Nye værker til udstillingen vil ikke kunne ses på galleriets hjemmeside.

Her viste fotos er et uddrag af Jens Galschiøts større indendørs og udendørs skulpturer.

Udstillingsperiode 18. januar til 29. februar 2020Med venlig hilsen og velkommen til kunstudstilling

Kunstner Jens Galschiøt og kurator og gallerist Gitte Jarsbo

Jarsbo Contemporary Art

Adelgade 2, 9000 Aalborg

 

http://www.letsbond.ca http://www.killarneydental.co.nz http://death-studies.ro http://indianweddings.co.nz http://stiker-ok.by http://performgroup.net moncler jackets outlet michael kors väskor michael kors väska black neckties cheap mulberry bags cheap mulberry bags cheap mulberry bags billiga Barbour jacka billiga michael kors väska