Kunstner Kristian Devantier – maleri, litografi

Kunstner Kristian Devantier

Kristian Devantier (f.1971) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1994-2000.

Han har deltaget i en række af både solo- og gruppeudstillinger i ind- og udland, bl.a. DOCK 56 i Hamburg, dARTex i Beijing, Overgaden i København samt på Charlottenborg. Han har desuden i 2010 udgivet bogen Best of Kristian Devantier på Hurricane Publishing.

Samtidskunst som bag det umiddelbart naivistiske udtryk gemmer en alvor og en undren. Stærke farver opdelt i felter, anonyme figurer som altid optræder uden ansigter. Alle værker har titler og er en nøgle til forståelse af kunstners tanker omkring maleriet som oftest er inspireret af hverdagen.

Kristian Devantier – kunstner som er super aktuel og banebrydende for sin tid.

Læs mere om kunstner nederst på denne side

 

Værker Kristian Devantier – maleri, litografi, collage [complete_gallery id=”52788″ class=”alignnone”

Kristian Devantier Født 1971

Uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi, Købenavn 1994-2000

Kristian Devantier har siden sin afgang fra Kunstakademiet udstillet aktivt i både ind og udland.

Humoristisk univers med anonyme figurer, en stærk kolorist med et fabulerende udtryk i sine grafiske værker, hvor små fortællinger udspilles.  Bruger ofte stærke farver opdelt i felter. Værkerne er oftest angivet med titler som en nøgle til at forstå det enkelte værk.

Kunst med et naivt udtryk med humor og en dybereliggende alvor inspireret af hverdagen. Devantiers figurer er altid anonyme og optræder uden ansigter i et anti-ekspressivt formsprog.

Kunstner skriver: Jeg arbejder med maleri, skulptur og tegning sideløbende, og jeg bruger de forskellige medier som gensidig inspiration. I maleriet behandler jeg forskellige tematikker i et stramt stiliseret udtryk, som var mine figurer klippet ud og placeret på lærredet, jeg bruger ofte stærke farver opdelt i felter, mine figurer er uden ansigt og fremgår derfor på en måde anonyme. Jeg synes, at det er interessant, at mine figurer derved kan forestille hvem som helst, placeret i en verden hvor alt kan ske. Det er en form for undersøgelse af maleriets egenskaber som form, farve og flade, der er på færde. Stilen i mine billeder kan også siges at være naiv, men det gør mine billeder, og deres fortællinger mere åbne.

I mine tegninger videreudvikler jeg fortællingerne, som er mindre stiliserede og ofte indeholder flere sideløbende historier. Humor er en væsentlig ingrediens i mine værker, hvor ud af man også kan læse en legende tilgang til mediet og kunst generelt. Små fortællinger udspilles på lærredet – ofte med afsæt i enkle figurer. Fortællingerne er underfundige og aldrig klart aflæselige, idet meget antydes, men aldrig understreges. Således udforsker jeg, hvordan jeg med maleriet kan skabe små fortællinger, der udspiller sig omkring figurgalleriet. Beskueren er en aktiv og meget væsentlig medspiller i værkerne, da historierne i disse først igangsættes, når der opstår en interaktion mellem værket og beskueren. Jeg er begyndt at male i flere lag og bruge flere detaljer i mine billeder, som giver dem nye former for dybe og gør, at det tager længere tid at overskue motiverne, sproget er også en vigtig medspiller i mine værker, hvor mine titler er nøgler til at forstå værkerne.

Mit arbejde har en insisteren på et anti-ekspressivt formsprog, der ligger tæt op af børnetegning og populærkulturens udtryksformer, men i modsætningen til popkunsten fylder jeg mine værker med historie, hvor dagligdags scener blander sig med eventyr, myter og drømmesyn, og hvor filmstrimler, nyhedsklip og andet godt fra mediestrømmen, har fundet vej ind. Jeg arbejder med figurationens grænser i et formsprog, som på mange fronter henter inspiration i collagens fragmentering, og derfor forekommer figurationen på vippen til det stilistiske og abstrakte.

Kristian Devantier har siden han tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, haft mange separat udstillinger og deltaget på utallige gruppe udstillinger, og udstillet både i Danmark og udlandet.

Cv

1994 – 2000  Det Kongelige Danske Kunst Akamai, København.

Udvalgte Separatudstillinger:

2016        FORÅRS BLUES, 2016 FORÅRS BLUES, Jarsbo Contemporary

Art, Aalborg.

2015        Hverdagens billeder, Galleri Franz Predersen, Horsens.

2012        DOCK 56, Hamburg.

2011        Alt det hele, Galleri Kant, Esbjerg.

2010        Ud af Ærmet, Galerie Mikael Andersen, København.

2008        Voksne Værker, Wonderland Art Space, København.

2006        Jul i Juni, Charlotte Fogh Gallery, Århus.

2006        Time Out, Galerie Mikael Andesen, København.

Udvalgte Gruppeudstillinger:

2016        c4 Projects sammen med Michael Lsling og Anne Munnecke

2016        “Transfer” med Dansk Folkekunst, Ronadella Gallery, Ungarn.

2015        MENNESKE, Kunstbygningen i Vrå, Vrå.

2015        SUMMERTIME´15, Galleri Christoffer Egelund, København.

2015        PT – Påskeudstilling i Tistrup, Tistrup.

2015        Vinter Værker, Galleri Lars Borella, Klampenborg.

2014        Wintershow 14, Charlotte Fogh gallery, Aarhus.

2014        DJANGO, Galleri Franz Predersen, Horsens.

2014        Galleri Specta, A Two-Course Meal med Nel Aerts, København.

2014        Format, THREE BRUSHES, København.

Litteratur:

Best of Kristian Devantier, 2010.

Exit 2000, side 16- 17.

Pistprotta nr 27, Space Poetry 1997

Collage, Høst & Søn, 1992.

 

 

http://www.letsbond.ca http://www.killarneydental.co.nz http://death-studies.ro http://indianweddings.co.nz http://stiker-ok.by http://performgroup.net moncler jackets outlet michael kors väskor michael kors väska black neckties cheap mulberry bags cheap mulberry bags cheap mulberry bags billiga Barbour jacka billiga michael kors väska