Kunstner Simon Gardarsson – tegning

Kunstner Simon Gardarsson
Født 1995 i Skjern. Bor i Aalborg.

Kunstner Simon Gardarsson er fast præsenteret med sin kunst hos Jarsbo Contemporary Art

udstiller 5. januar – 9. februar 2019

Den mørke kunst af pointillisme

Kunst med surrealistisk, mystisk og okkult undertone og symboler.

Udstiller tegninger med tusch, kunstart pointillisme.

Pointillisme er kunst tegnet med prikker: Det er derfor en lang og tålmodigheds-krævende proces som kræver stor akkuratesse. Påført med ultratynde fine art blæktuscher. Videnskabelig fremgangsmåde, hvor værket ved beskuelse på afstand giver en speciel fornemmelse af dybde, lys og luft. Farverne påsættes ublandet og pletvis.

Maleren og post-impressionisten Georges Seurat, Fr. (1859-1891) er en af de største mestre i 1800-tallets kunst og den vigtigste eksponent for pointillismen, en malestil han selv udviklede. Kritikeren Félix Féneón var den første som i 1886 brugte begrebet pointillisme. Beskrev værket La Grande Jatte 1884.

Med dyb inspiration i universet samt det mørke og okkulte, bliver Simon Gardarssons værker ofte til en dyster, mystisk og eventyrlig affære.

Der er ofte en historie bag værkerne sammen med en åben titel, som betragteren tit selv finder sin egen fortolkning af. Simon Gardarsson har tegnet hele sit liv og fandt frem til kunstarten pointillisme i 2016. Han har beskæftiget sig med kunstarten lige siden og har sin helt egen unikke stil.

Udstillingserfaring og andre aktiviteter:

Simon Gardarsson debuterede 2018 som udstiller på Nationalmuseet i København i forbindelse med den danske bogudgivelse ’De Unge Skaber.

Kunstner bruger flittigt de sociale medier til at komme ud med sin kunst, og her blev han udvalgt til at blive en del af bogudgivelsen 2018. Bogen handler i bund og grund om en rejse igennem Danmark, hvor man møder unge som fortæller om deres kunstart og bliver stillet spørgsmål om bl.a. kunst i forhold til vores samfund og meget mere. Bogen bliver udgivet via forlaget Ordskælv og har modtaget penge fra Statens Kunstfond m.fl. Projektet bliver ledet af Elizabeth Schultz-Lorentzen Holstein, der sammen med fotografen Therese, tog rundt i hele landet iført rulleskøjter og interviewede alle medvirkende i bogen.

– Udstilling på Nordic Ink Festival i Frederikshavn d. 25-27 Oktober 2018.

– Udstilling til bogferniseringsfest med De Unge Skaber på Anexet, Lundsgaard Gods i Kerteminde. 22 September 2018.

– Udstilling i 1000fryds Art Room til Meutiviti Festival d. 17-18 August 2018.

– Udstilling til Aalborg Metal Marked d. 19 August 2017.

– Udstilling på Galleri Mejeriet i Brande i December 2017.

Bestillinger/Kommissioner, Albumcovers

Udover spændende udstillinger og bogudgivelse, har Simon lavet albumcovers til adskillelige bands og musikere. I starten af 2017 albumcover til bandet Nordnordnord, som vandt TAKROCK prisen som årets band, og turnerede med Carpark North i landets største arenaer, hvor Simons kunst har været til skue for flere tusinde mennesker.

Kunst til udenlandske bands som det portugisiske orkester Indignu, hvor hans kunstværk ’UMBRA’ bliver trykt på deres vinyl udgivelse og bliver solgt internationalt. Aftale med det danske pladeselskab Cursed Tongue Records, hvor han har solgt rettigheder til tryk af et udvalgt værk, Invocation og Sigil til Amerikansk band, Hashteroid, til deres kommende vinyl udgivelse af 20 stk. som et eksklusivt special art insert.

Bestillinger:

– Album cover Artwork til dødsmetal bandet Wayward Dawn / CD udgivelse samt Merch.

– Album cover Artwork til det lokale Atmosfæriske Blackened Doom band fra Aalborg, HEATHE.

– Album cover Artwork til det dansk sprogede Psykedeliske Rock band, Forstenet. / Vinyl, CD og Merch udgivelse.

 

Personlige interesser: Skateboard, Deathmetal,vandreture i naturen, stargazer, alle former for videnskab, kunst og kunst.

Fast tilknyttet kunstner hos Jarsbo Contemporary Art. Galleriet har altid et udvalg af Gardarssons kunst udstillet. Kommende udstilling med fernisering i januar 2019.

Velkommen til en rejse i Simon Gardarssons værker med mange muligheder for fortolkning.

Super aktuel og meget spændende nutidskunstner på den Danske kunstscene.

 

Jarsbo Contemporary Art, Adelgade 2, 9000 Aalborg www.jarsboart.dk

 

http://www.letsbond.ca http://www.killarneydental.co.nz http://death-studies.ro http://indianweddings.co.nz http://stiker-ok.by http://performgroup.net moncler jackets outlet michael kors väskor michael kors väska black neckties cheap mulberry bags cheap mulberry bags cheap mulberry bags billiga Barbour jacka billiga michael kors väska