Kunstner Louise Hjorth Jespersen

På hjemmesiden er præsenteret et repræsentativt udsnit af kunstners arbejder - der er flere værker i galleriet.  Besøg galleriets online webshop www.jarsboart.com her kan du se nærmere om størrelse og pris på de respektive værker.


 • 2b. 130x100cm bomuldslærred med akryl, blyant, kul, papir - Happier kr.10.000,-
  Kunstner Louise Hjorth Jespersen 2b. 130x100cm bomuldslærred med akryl, blyant, kul, papir - Happier kr.10.000,-
 • 3a120x90 Hørlærred med akryl, blyant, tusch, kul, papir - Things that do or do not exist kr.10.000,-
  Kunstner Louise Hjorth Jespersen 3a120x90 Hørlærred med akryl, blyant, tusch, kul, papir - Things that do or do not exist kr.10.000,-
 • 6b. 40x40xm på bomuldslærred med akryl, blyant, kul, papir - Stress kr.2.000,-
  Kunstner Louise Hjorth Jespersen 6b. 40x40xm på bomuldslærred med akryl, blyant, kul, papir - Stress kr.2.000,-
 • 9. 40x50cm bomuldslærred med akryl, blyant, kul, papir - One man´s trash...kr.2.500,-
  Kunstner Louise Hjorth Jespersen 9. 40x50cm bomuldslærred med akryl, blyant, kul, papir - One man´s trash...kr.2.500,-
 • 8. 100x80cm bomuldslærred med akryl, blyant. kul, papir Joint Statement kr.6.500,-
  Kunstner Louise Hjorth Jespersen 8. 100x80cm bomuldslærred med akryl, blyant. kul, papir Joint Statement kr.6.500,-
 • Kunstner Louise Hjorth Jespersen

Kunstner Louise Hjorth Jespersen

Bor i Aarhus, uddannet 1992 som industriel designer fra Arkitektskolen i Aarhus. Har arbejdet professionelt med design, grafik og user experience i mange år.

Fasttilknyttet kunstner hos Jarsbo Contemporary Art

 

Artist statement

Jeg maler, fordi det giver en berusende følelse af frihed.

Jeg maler abstrakt, fordi det er det bedste middel til at arbejde med komplekse fortællinger fra en ikke-visuelt tænkende hjerne. Se det som en lang række af associationer (tanker, ord, billeder) der er fastholdt i et øjeblik! Elementer bevæger sig i forskellige retninger, og jeg ønsker at antyde en dynamisk understrøm i kompositionen, der puffer, opløser og afviser statiske og uforanderlige elementer.

Hvert maleri kredser om et ofte samfundsaktuelt tema, når jeg arbejder med det, men det er ikke afgørende for oplevelsen at vide, hvad temaet var, da maleriet blev til. Hensigten er at formidle oplevelse og følelser, men præmisserne herfor er beskuerens.

Jeg har i det abstrakte ofte en figur i fokus. På lang afstand er kompositionen relativt enkel og let aflæselig, men jo tættere på man kommer, jo mere foregår der på detaljeniveau.

Jeg maler ekspressivt og eksperimenterende. Her er plads til det intuitive, det tilfældige og en bevidst ikke-intellektuel tilgang til motiv og udtryk. Hvert penselstrøg er en ny oplevelse og association, og mulighederne i maleriet er uendelige med farver, teksturer, metoder og værktøjer. Jeg blander oftest farver direkte på lærredet, fordi det er interessant at se hvad der sker. Af samme grund river jeg tit dele fra papirelementer af igen. fordi det giver nogle spændende overraskelser.

 

Jeg limer papir fra gamle bøger og tegninger på lærredet af flere grunde:

- Det giver mig et ekstra gear i det abstrakte at låne noget figurativt ind i mellem. Det jeg limer på er ikke tilfældigt, men hænger sammen med temaet i maleriet.

- Det giver en dyb tilfredsstillelse at give noget gammelt og glemt et nyt liv i historien

- Det understreger min oplevelse af at arbejde med associationer

Når der til sidst er balance mellem det visuelle udtryk, en vibrerende intensitet og en følelsesmæssig mæthed, så er maleriet færdigt. (Louise Hjorth Jespersen).

 

Fantastisk kunstner hvis abstrakte malerier taler for sig selv, dyb professionalisme og egen stil i et rent abstrakt univers evt. med indsættelse af få figurative elementer. (GJ)

 

 


Se nedenstående slideshow for eksempler på solgte værker

 • Kunstner Louise Hjorth Jespersen
  Kunstner Louise Hjorth Jespersen