Rubin Tyran ll Madelin Gudmand Wilian

Halvabstraktion – drømmende farverige brede penselstrøg

Madelin Gudmand Wilian var elev på Det kongelige danske kunstakademi i halvfemserne (1989-1998).

"Ive got Sunshine in my Pocket" er malerier inspireret fra en tur til Mexico. Her males med farverige brede penselstrøg, spraydåser og oliekridt, halvabstrakt men med figurer og landskaber. Malerierne virker uden reel handling, drømmende og åbne, så beskueren selv kan træde ind og danne sig billeder ud fra beskuerens egne inspirationer og erfaringslandskab.

I 2013 lavede hun projekt "365 blomster", som en modreaktion på det ellers dødsdømte maleri, hun malede 1 stk. blomstermaleri hver dag i et år, disse 365 malerier blev alle udstillet i bunkeren i Kngs. have, og er siden spredt for alle vinde til købere

Kunstner vil ikke sættes i en speciel kunst- kasse, men tilslutter sig tanker fra kunstbevægelsen "Stuckism", som startede som en anti-anti-art bevægelse i London 1999 (anti-art et kunstbegreb der stammer fra dadaisten Marcel Duchamp og hans wc-kumme 1914), der gjorde op med ego- og koncept-kunsten som udelukkede maleriet og det figurative. Maleriet blev igen nyt og levende.

Hvis Madelin selv skal kalde sin kunst for en isme, må det være "FOG-ISME", (siger hun med et smil). At leve og være kunstner i dag, med al den info og viden vi alle bliver bombarderet med og har adgang til, skaber nemt tåge og forvirring. Jeg er kunstneren der arbejder "baglæns". I en rodet maximalisme forsøger jeg at finde ind til enkelhed og sandhed, og den kraft der opløfter. I en tid med klimakrise, spændinger, rodløshed og max forbrug, fake-news, AI og glamour glædes jeg over autenticitet, det analoge og når noget føles ægte, klart, stærkt, smukt, sjovt og befriende.

Som fra et citat af Edward Munch, (en af de kunstnere Madeline selv er inspireret af): "Min kunst er selverkendelse, jeg søger i den at klargøre mig mit forhold til verden. Altså en slags egoismus, dog har jeg altid tænkt og følt at min kunst vil kunne klargøre andre mennesker i deres søgen mod sandheden."

Madelin Gudmand Wilians værker er fast præsenteret hos Jarsbo Contemporary Art


CV for multimedia kunstner Madelin Gudmand Wilian 

f. 1969 København.

1988-89 Holbæk Kunsthøjskole

1989-1998 Det Kongelige danske Kunstakademi

2000-2001 Academy of art College, USA, San Fransisco

2014-2017 Sophia Seminariet, Gentofte, Pædagogisk læreruddannelse

2018 - Værkstedsmedarbejder i Børneværkstedet på SMK, Statens Museum for Kunst.

Detaljer: Kunstner Madelin Gudmand Wilian

1986 Tegnede sin første børnebog for Gyldendal.

 Har tegnet eller skrevet til over 55. Har både skrevet og tegnet til 11 børne og ungdomsbøger udgivet hovedsageligt på Gyldendal forlag. Har medvirket med opgaver og ill. til Gyldendals billedkunst portal.

 1986 Scenografi og dukker til Musikvideo med bandet Simcess.


 1993: "U-dansebillede" Performance på U-matic med bl.a. skuespiller Susanne Storm.

 1994 "Lucky Little Sweet Potato", musikvideo vises på MTV - Europe-Chill-Out-Zone

 1998 ACME udstilling af tegninger, San Fransisco

 2003 - Udgiver forfattede og illustrerede børne og ungdomsbøger, senest “VI ARBEJDER”, en kunst-billedbog for børn.

 2007 udstiller værket “blod” på Charlottenborg forårsudstilling.

 2003-2010 arbejdede som tegner på forskellige kommunale udviklingsprojekter via Supertanker og Toolkit, bl.a “Kvarterløft” på Nørrebro og Amager, samt på forskellige bebyggelses-områder med overvægt af indvandrere,hvor beboere selv kom med forslag til fornyelse, disse blev så illustreret af Madelin.

 2013: Design af bæredygtig strik, (Hexia de Strik®) bl.a. for Moesgaard Museum.

 
2003-2015 Underviser på skoler og højskoler i kunst og kreativitet, bl.a. som lærer på Helnæs Højskole, på AFUK, samt Amager Ungdomsskole og workshops sammen med filminstruktør Rikke Hallund I stopmotion og musikvideo med og for børn.


  2013. Underviser Asyl Kvinder i Trampolinhuset med Strik og street art design.

 “Udstilling af “365 blomster” I bunkeren Kgs. have. Et projekt med 365 blomstermalerier, malet 1 om dagen I et år, alle plukket af Madelin selv, på Nørrebro.

 2015: “Beruset” Murmaleri v. Nuuks Plads, KBH N. Metroselskabet, Nuuks plads, KBH.

 2018: Arbejder som underviser i portræt for beboere på Ørestad plejecenter under kursus-ringen, samt AOF portrættegning.

 2018: Assistent for filminstruktør Rikke Hallund, Perlefilm. En film om autist-børn. Design af baggrunde og dukker.

 2018: VI ARBEJDER, billedbog for børn med forord om arbejde af Holger K. Nielsen. KKARt forlag. Sælges bl.a. på Arbejdermuseet og i Louisianas butik.

 2019: " Livsaftryk på trappen" Udsmykning af Ørestad Plejecenters 7 etagers trappeopgang, støttet af Statens Kunstfond som udsmykning af det offentlige rum.

 2017-2022 “Gys i kirken 1 - 5”. 5-årligt litterært event arr. af kunstnergruppen Traüme & Co. med døden som tema. Hvert år nyt område. (gotisk død, mexicansk død, nordisk død, m.fl. (medvirkende: Suzanne Brøgger, Jeppe Brixvold, Efrin Gonzales, Leonora Christina Skov, Jimbut, Ditte Steensballe, m.fl.)

  2017- Guitarist og sanger i STJERNEVASK

Har derudover udstillet i div. kunstforeninger. bl.a Naturstyrelsen og Dansk Rederiforening.

 2020 dec. kunstner har ændret navn til Madelin Gudmand Wilian.

www.madelinwilian.dk

MUSIK: STJERNEVASK
https://madelinwilian.wixsite.com/stjernevask
TRAÜME & CO - Kunst/bevidsthed/debat/kultur
https://madelinwilian.wixsite.com/traume